5 REDENEN

om onze HOOGTIJ wandelroutes te ontdekken

5 redenen om onze HOOGTIJ wandelroutes te ontdekken

Foto © Dimitri Cambier

Vijf redenen om onze HOOGTIJ wandelroutes te ontdekken

 

1. Wandelen is gezond

Wandelen houdt je hart gezond omdat je er je hartspier mee versterkt. Het verbetert je doorbloeding en verlaagt je bloeddruk. Wandelen versoepelt ook je gewrichten zonder je lichaam te overbelasten. Bovendien helpt wandelen tegen stress of depressies en je krijgt er een mooi en fit figuur van omdat je lange tijd beweegt zonder al te grote inspanningen. Staan jouw wandelschoenen al klaar?

2. Het Rivierpark Scheldevallei is prachtig

Slikken, schorren, wetlands en alle plant- en diersoorten die daarin voorkomen. In de Scheldevallei vind je landschappen die uniek zijn in Vlaanderen en zelfs in Europa dankzij de unieke omstandigheden die zich typeren door de invloed van eb en vloed, door de overgang van zoet naar zout water en door het samenspel tussen water, zand en slib. Geniet van de rust aan het water, verken de fantastische natuur via de avontuurlijke vlonderpaden, ga vogels spotten of laat je eens overzetten met een veer. Een dag aan de Schelde verveelt nooit!

3. Je leert bij over de vele ontwikkelingen die de streek nu kent

In de routes namen we heel wat weetjes voor je op. Kom te weten waar nieuwe picknickplekjes zijn ingericht of waar de grote graafmachines van het Sigmaplan momenteel het landschap mee vormgeven. Er wordt volop gewerkt om stevigere en hogere dijken aan te leggen met daarlangs een ketting van natuurlijke overstromingsgebieden. Dit alles moet ervoor zorgen dat we goed beschermd zijn voor de klimaatveranderingen in de toekomst.

4. Een uitstekende bestemming vlakbij huis

De Schelde doorkruist ons land als een echte levensader en is dus nooit ver weg! Vanuit steden zoals Gent, Antwerpen of Dendermonde sta je in no time aan haar oevers. Volg het water en verken de prachtige natuurgebieden die ze meesterlijk beïnvloedt met haar water, stroming en getijden. En dit alles vlakbij huis!

5. Deze zomer kan je leuke prijzen winnen!

Wie meestroomt met onze Langste Golf door zijn of haar filmpje in te sturen, maakt kans op een activity tracker, wandelgidsen of lokale producten uit de Scheldevallei. Ook al mogen we deze zomer enkel met een beperkte groep op pad, als we samen één lange golf vormen tussen Gent en Antwerpen, zijn we nooit alleen! Stuur jouw golfbeweging door via messenger (LIFE Sparc) of mail (lise@rlsd.be) en maak kans op leuke prijzen!