10.000 bezoekers

~ Eerste editie smaakt naar meer! ~

Bijna 10.000 feestneuzen genoten op zondag 16 juni 2019 mee van 'HOOGTIJ – Feest in de Scheldevallei!'. De keuze was groot met meer dan 60 activiteiten op, naast en langs het water. Dank aan de 22 deelnemende steden en gemeenten en de bijna 50 verenigingen en lokale partners!

Foto's!

De sfeer opsnuiven / herinneringen ophalen kan via deze fotoreportage!

Doorfeesten?

Wist je dat HOOGTIJ voor sommige activiteiten slechts een startsein was? Nog tot en met zondag 8 september (Open Monumentendag), kan je genieten van deze gratis te bezoeken openluchttentoonstellingen:

1. ‘Moments before the flood’
In de Kalkense Meersen ontdek je tijdens een wandeling van 2,3 km in totaal 15 foto’s van Carl De Keyzer. De beelden leggen de dreiging vast die de zee met zich meebrengt. Zo passen ze volledig in het thema ‘de kracht van het water’. De opstelling gebeurde in nauw overleg met Natuurpunt Scheldeland en het Agentschap voor Natuur en Bos. ~ De folder ~
 

2. ‘De kracht van het water’
Langs de Scheldeoevers van Berlare, Destelbergen, Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen kom je de komende maanden 53 foto’s tegen die de kracht van het water illustreren. Ze werden gekozen uit 532 inzendingen van (amateur)fotografen. Je kan ze allemaal bezoeken via een uitgestippelde fietsroute van 53 km (inkorten of indelen kan en mag natuurlijk ook!). ~ De folder ~

Tot volgend jaar?

HOOGTIJ was geen eenmalig event, maar wordt voortaan jaarlijks gevierd. Hopelijk ben jij er volgend jaar bij, voor het eerst of opnieuw. Tot dan!


HOOGTIJ – Feest in de Scheldevallei is een initiatief van de LIFE Sparc-projectpartners  (Agentschap voor Natuur en Bos, De Vlaamse Waterweg, het Waterbouwkundig Labo, Regionaal Landschap Schelde-Durme) en Rivierpark Scheldevallei en is mogelijk gemaakt met bijdrage van het Life-financieringsinstrument van de Europese Gemeenschap enerzijds en met het enthousiasme van vele lokale, gemeentelijke, provinciale, regionale en Vlaamse partners anderzijds!