HOOGTIJ prikkelt je zintuigen!

Hoogtij prikkelt je

ZINTUIGEN!

We gaan stilaan de laatste drie weken in van onze HOOGTIJ zomeractiviteiten in de Scheldevallei. Haast je dus om snel nog volop te profiteren van dit leuke programma voor jong en oud dat je zintuigen prikkelt!

Hoogtij in beeld

Adembenemende uitzichten, een streling voor het oog, iets om even bij stil te staan en je ogen de kost te geven, … Het zijn allemaal uitdrukkingen die we maar al te graag gebruiken om de prachtige natuur van de Scheldevallei te beschrijven. Wist je trouwens dat National Geographic de Kalkense Meersen onlangs tipte als een van de meest fotogenieke natuurgebieden in Vlaanderen? 

Om al die natuurpracht in Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare extra tot zijn recht te laten komen, hebben we voor HOOGTIJ in elke gemeente een wandelroute met fototentoonstelling georganiseerd. Je kan vrij op pad langs fotopanelen die draaien rond de thema’s water, natuur en de rivier. Bewonder de beelden in het prachtige kader van het rivierlandschap. 

>> Meer over HOOGTIJ IN BEELD

Hoogtij op smaak

Nog enkele voorbeelden van zo’n heerlijke uitdrukkingen zijn ‘om van te smullen’ en ‘om je vingers bij af te likken’. Die inspireerden ons natuurlijk bij het maken van de HOOGTIJ fietskaart! Verschillende fietslussen in de regio Bornem, Kruibeke, Puurs-Sint-Amands, Temse en Zwijndrecht brengen je langs de mooiste picknickplekjes. Haal de gratis fietskaart op in een van de aangegeven locaties en ga op pad!

Je kan ervoor kiezen om je eigen picknick mee te nemen of je kan je laten verwennen en een uitgebreid pakket bestellen bij een lokale handelaar. Het HOOGTIJ picknickaanbod geldt van 20 juni t.e.m. 19 september tenzij anders vermeld. Alle info vind je op deze pagina. Heb je de smaak te pakken? Proef dan zeker ook eens van de rest van ons aanbod.

>> Meer over HOOGTIJ OP SMAAK

Hoogtij voor speurneuzen

Curieuzeneuzen kunnen zich volledig uitleven tijdens een fietszoektocht in Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lokeren, Temse, Waasmunster en Zele. Er zijn drie fietslussen met vragen onderweg, zowel op maat van grote als kleine wijsneusjes. Met de antwoorden verzamel je de letters om het winnende woord te vormen. Stuur jouw antwoord in en win een mooie tas vol streekproducten!

Wat het winnende woord is, gaan we hier natuurlijk niet aan je neus hangen. Snuif de heerlijk frisse lucht op tijdens je tocht door de Scheldevallei, kijk verder dan je neus lang is en vind zelf de winnende oplossing! Vond je het leuk? Vertel dan in geuren en kleuren over je tocht aan wie ook graag wil kans maken op een streekpakket.

>> Meer over HOOGTIJ VOOR SPEURNEUZEN

Hoogtij in verhalen

Tijdens de route door Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Willebroek houd je de oren gespitst. Dertien stopplaatsen onderweg brengen het verhaal van de rivier, het water en de getijden. Laat je meevoeren door de geluidsgolvenroute en beluister het relaas van verschillende personages uit verleden, heden en toekomst. Deze route klinkt je ongetwijfeld als muziek in de oren!

>> Meer over HOOGTIJ IN VERHALEN