Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare

HOOGTIJ IN BEELD

Foto: Alexander Dumarey

Hoogtij in beeld

De getijden werken in op de Schelde tot diep in het binnenland. In Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare lijkt de Noordzee erg veraf. Toch zijn laag- en hoogtij ook hier elke dag voelbaar, tot op zo'n 160 kilometer van de zee. Hier vind je de laatste kilometers waar de typische riviernatuur van Rivierpark Scheldevallei zich kon ontwikkelen. Vanaf Gent houdt een grote getijdensluis die invloed tegen.

Expo in Destelbergen
© RLSD
Alexander Dumarey geeft uitleg
© Dirk Wollaert

Fototentoonstellingen

Deze zomer wordt een wandeling in Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare extra interessant dankzij zes openlucht fototentoonstellingen. In elke gemeente vind je fotopanelen die zijn ingeplant in het landschap met magnifieke shots van zowel professionele fotografen als hobbyisten. Alle foto's brengen op hun eigen manier het gemeenschappelijke thema 'De kracht van water' in beeld. Te bewonderen van 20 juni tot en met 19 september 2021!

Destelbergen

Tentoonstellingsbeeld Destelbergen

Met de expo "Leve(n)de Schelde" gaat onze geliefde Schelde met alle aandacht lopen in Destelbergen. Samen met Natuurpunt Damvallei stippelde de gemeente een wandellus uit door groen Heusden. 44 prachtige foto's laten de voorbijganger even stilstaan bij de lokale natuurrijkdom. Afspraak op het Dorpsplein in Heusden van 20 juni tot 19 september!

Meer info >>

Laarne

Verlaten zwembad - Alexander Dumarey

In Laarne doet Alexander Dumarey ons nadenken over desolate openluchtzwembaden. Ooit waren ze dé vakantiebestemming, nu liggen ze er verwaarloosd bij als littekens in het landschap. De Kasteeldreef en de erekoer van het Kasteel van Laarne bieden het ideale (en tegenstrijdige) decor voor de expo (Z)ONDER WATER en zijn een prima tussenstop tijdens een fiets- of wandelroute. Opgelet: deze expo loopt van 13 juni t.e.m. 12 september.

Meer info: Plannetjes vind je in de flyerhouders aan het begin en einde van de dreef of in het Kasteel van Laarne.

Melle

Zicht op de Schelde in Melle

In Melle belicht Jürgen De Clerck – je kent hem misschien van de vele weerfoto’s op tv – op zijn manier de kracht van water. De expo “Het verhaal van een rivier” toont de Schelde in al haar facetten. Volg de wandelroute vanaf het College van Melle en mis geen enkel beeld!

Alle praktische info >>

Berlare

Foto expo Berlare - foto van Danny De Cant

In Berlare word je verwacht op de Scheldedijk tussen 't Oud Brughuys en het Veerhuis. Wie er zal tentoonstellen? Dat is nog een verrassing! Iedereen kon namelijk foto's insturen rond het thema "De kracht van water, vergankelijkheid en verandering van landschap". Je kan zelf kiezen tussen een grote of kleine wandellus ter plaatse. 

Alle info hier >>

Wetteren

Campagnebeeld Wetteren (c) Wesley Poelman

"Hoogtij(d) voor Scheldenatuur" kopt de fototentoonstelling in Wetteren. Een statement waar we helemaal achter staan. Wetteraar Wesley Poelman, bekend van zijn prachtige natuurfoto’s, stelt een reeks nieuwe beelden tentoon. Wie zijn foto’s kent, weet dat het de moeite wordt. Zeker in het decor van de Oude Schelde.

Meer info: in het infopunt Toerisme van Wetteren (Markt 1) of op de Facebookpagina Weg van Wetteren

Wichelen

campagnebeeld Wichelen

"De kracht van water" in beeld gebracht door getalenteerde lokale fotografen Danny Decant, Wim Leirens, Guido Flobert, Wesley Poelman, Sofie Bastien, Filip De Backer en Caroline Verhofstadt. En welke locatie is meer geschikt dan de Scheldedijk? Een wandeling van Schellebelle naar Uitbergen met net dat tikkeltje extra.

Meer info >>