Leve(n)de Scheldevallei

© Vilda - Yves Adams

Leve de Scheldevallei ~ Levende Scheldevallei!

Het is weer voorbij die mooie zomer... Tegenwoordig worden in gans Vlaanderen groepjes ooievaars en andere trekvogels gespot. Dat levert vaak unieke beelden op! De vogels troepen samen en rusten even uit voor ze hun trek naar het warme zuiden verderzetten.
Komende zondag 19 september sluiten ook wij ons zomerprogramma af met nog een laatste gegidste HOOGTIJ wandeling voordat we onze felblauwe vlaggen, banners en strandstoelen een tijdje opbergen tot de start van een nieuwe HOOGTIJ-editie volgend voorjaar.

We nodigen je nog een laatste weekend uit om op stap te gaan langs onze uitgestippelde routes: bewonder op je traject de fototentoonstellingen in de regio Kalkense Meersen, bestel je picknick of geniet van je eigen samengestelde pakket wanneer je met onze fietskaart op pad gaat, beluister de fantastische verhalen van de audioroute in de Rupelstreek nog een laatste keer en stuur vooral nog snel je antwoord van de fietszoektocht in om kans te maken op een van de 150 streekpakketten!

Levende Scheldevallei

Geen nood. Niet alleen voor een zomerse wandeling of fietstocht is de Scheldevallei de place to be. Ook op een regenachtige herfstdag of een barkoude winterdag is de Scheldevallei meer dan het ontdekken waard! Meer nog, wie de veranderingen in de natuur het ganse jaar door volgt, ontdekt steeds nieuwe dingen. De kleuren veranderen, de dieren passen hun ritme aan de jaargetijden aan, de aanleg van de overstromingsgebieden van het Sigmaplan gaat - zolang de weersomstandigheden het toelaten - ijverig door.
De Scheldevallei leeft!

Vilda Vlonderpad_in_de_Polders_van_Kruibeke_Yves_Adams
© Vilda - Yves Adams
Foto expo Berlare - foto van Danny De Cant
© Danny Decant

Leve de Scheldevallei!

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je nog meer wandel- en fietstochten ontdekken in de Scheldevallei? Ben je benieuwd naar de typische riviernatuur die hier plaats krijgt en de ontwikkelingen van nieuwe overstromingsgebieden? Neem dan zeker ook een kijkje op de websites van onze partners Rivierpark Scheldevallei, LIFE Sparc, het Sigmaplan en de toeristische organisaties die actief zijn in het Scheldeland, het Waasland en de Rupelstreek. Het ganse jaar door zetten zij je op pad om de schoonheid van onze streek te ontdekken!

Klik op het logo van onze partners hieronder en ontdek wat zij betekenen voor de Scheldevallei.
Dankzij hun vele inspanningen leeft de Scheldevallei en kunnen we elk jaar genieten van een nog mooiere streek!