In de kijker

~ nieuws ~

reg

19

JUN

Het feest is nog niet gedaan!

Wist je dat HOOGTIJ voor sommige activiteiten slechts een startsein was? Nog tot en met zondag 8 september (Open Monumentendag), kan je genieten van deze gratis te bezoeken openluchttentoonstellingen!

foto (c) Carl De Keyzer

Verder lezen
'Moments Before the Flood' (c) Carl De Keyzer
reg

17

JUN

Eerste editie smaakt naar meer!

Bijna 10.000 feestneuzen genoten op zondag 16 juni mee van HOOGTIJ. Een glansprestatie voor een eerste editie! Nagenieten kan via deze fotoreportage én met enkele activiteiten waarvan HOOGTIJ slechts het startschot was.

Verder lezen
Eerste editie HOOGTIJ smaakt naar meer!
reg

27

MEI

Op estafette door de Scheldevallei!

Aftellend naar de eerste editie van HOOGTIJ, vroegen we aan burgemeesters en schepenen om hun favoriete streekproduct persoonlijk in een volgende gemeente te gaan afleveren. Het resultaat? Een heerlijke estafette doorheen de Scheldevallei, die ons als toeschouwer naar de mooiste plekjes brengt...

Verder lezen
Op estafette doorheen de Scheldevallei!
reg

07

JUN

Waarom 'De kracht van het water'?

Vraag je je af waarom we voor de eerste editie van HOOGTIJ voor het thema 'de kracht van het water' kozen? Wel, omdat er in de Scheldevallei iets heel bijzonders gebeurt, wat weinigen weten! Terwijl het veranderende klimaat steeds vaker over de lippen gaat, is onze vallei zich al meer dan 30 jaar aan het voorbereiden op extremere weersomstandigheden (meer neerslag en droogte). Hoe? Dit filmpje maakt alles duidelijk >>

Verder lezen
Hoe bereidt de Scheldevallei zich voor op de klimaatveranderingen?
reg

06

JUN

Waar vind ik een infopunt?

Tijdens het event kan je met al je vragen terecht op 1 van de 14 infopunten. In dit handige overzichtje kan je nagaan in welke gemeenten en op welke locaties je deze infopunten kan vinden.

Foto (c) LIFE Sparc

Verder lezen
Welkom op onze HOOGTIJ-infopunten!
reg

23

MEI

Openluchtexpo

De gemeenten Berlare, Destelbergen, Laarne, Melle, Wetteren en Wichelen sloegen de handen in elkaar voor een openluchtfototentoonstelling langs de oevers van de Schelde of in de buurt daarvan. Op 16 juni opent deze tentoonstelling en organiseerden de gemeenten wandelingen of activiteiten hierlangs. 

Foto (c) Herbert De Wilde

Verder lezen
Winnaar fotowedstrijd
reg

17

MEI

Kick-off eerste editie

Onder een stralende zon én bij hoogtij hebben 22 Scheldegemeenten en ruim 40 verenigingen en regionale partners het programma van de allereerste 'HOOGTIJ' aan de pers voorgesteld.

Foto (c) RLSD

Verder lezen
HOOGTIJ 2019 ~ Samen aftellen naar de eerste editie!
reg

01

APR

Kastelen kijken!

Kastelen in Bornem, Kruibeke en Laarne doen extra moeite om jou tot een bezoekje te verleiden tijdens HOOGTIJ. Ontdek hun aanbod en profiteer ervan!

Foto (c) Toerisme Vlaanderen

Verder lezen
HOOGTIJ 2019 ~ Kom kastelen kijken!