Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare

HOOGTIJ IN BEELD

Zes fototentoonstellingen langs de Schelde

Foto: Herbert De Wilde

Hoogtij in beeld

De getijden werken in op de Schelde tot diep in het binnenland. In Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare lijkt de Noordzee erg veraf. Toch zijn laag- en hoogtij ook hier elke dag voelbaar, tot op zo'n 160 kilometer van de zee. Hier vind je de laatste kilometers waar de typische riviernatuur van Rivierpark Scheldevallei zich kon ontwikkelen. Vanaf Gent houdt een grote getijdensluis die invloed tegen.

Fototentoonstellingen

Deze zomer wordt een wandeling in Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare extra interessant dankzij zes openlucht fototentoonstellingen. In elke gemeente vind je fotopanelen die zijn ingeplant in het landschap met magnifieke shots van zowel professionele fotografen als hobbyisten. Alle foto's brengen op hun eigen manier het gemeenschappelijke thema 'De kracht van water' in beeld. Te bewonderen van 20 juni tot en met 19 september 2021!

Melle

Zicht op de Schelde in Melle

In Melle belicht Jürgen De Clerck - je kent hem misschien van de vele weerfoto's op tv - op zijn manier de kracht van water. De expo "Het verhaal van een Rivier" toont de Schelde in al zijn facetten. Volg de wandelroute vanaf het College van Melle en mis geen enkel beeld!

>> Meer info

Destelbergen

Damvallei (c) gemeente Destelbergen

Met de expo "Leve(n)de Schelde" gaat onze geliefde Schelde met alle aandacht lopen in Destelbergen. Samen met Natuurpunt Damvallei stippelde de gemeente een wandellus uit door groen Heusden. Prachtige foto's laten de voorbijganger even stilstaan bij de lokale natuurrijkdom. Afspraak op het Dorpsplein in Heusden van 20 juni tot 19 september!

>> Meer info

Laarne

Verlaten zwembad - Alexander Dumarey

In Laarne doet Alexander Dumarey ons nadenken over desolate openluchtzwembaden. Ooit dé vakantiebestemming, nu liggen ze er verwaarloosd bij als littekens in het landschap. De Kasteeldreef biedt het ideale decor voor de expo (Z)ONDER WATER en is een ideale tussenstop tijdens een fiets- of wandelroute.

>> Meer info

Wetteren

Grutto (c) Wesley Poelman

 "Hoogtij(d) voor Scheldenatuur" kopt de fototentoonstelling in Wetteren. Een statement waar we helemaal achter staan. Bewonder de diverse Scheldenatuur tijdens een wandeling door de expo. De locatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

>> Meer info

Wichelen

Beeld van Kalkense Meersen Donkmeer door Wesley Poelman

"De kracht van water" in beeld gebracht door getalenteerde Wichelenaren Danny Decant, Wim Leirens, Guido Flobert, Wesley Poelman en Caroline Verhofstadt. En welke locatie is meer geschikt dan de Kalkense Meersen? Een wandeling van 5km met net dat tikkeltje extra.

>> Meer info

Berlare

Zicht op Berlare - Tijs Robbens - Fodiaz

In Berlare word je verwacht op de Scheldedijk tussen 't Oud Brughuys en het Veerhuis. Wie er zal tentoonstellen? Dat is nog een verrassing! Iedereen kan namelijk foto's insturen rond het thema "De kracht van water, vergankelijkheid en verandering van landschap". Je kan zelf kiezen tussen een grote of kleine wandellus. 

>> Meer info