ZONDAG 20 JUNI

STARTSCHOT HOOGTIJ!

Zondag 20 juni gaven we het startschot voor de derde editie van HOOGTIJ! Er was zon en er was de mooie Scheldevallei. Opening geslaagd! Op verschillende locaties namen geïnteresseerden deel aan gegidste wandelingen langs de foto-expo's en door natuurgebieden, huifkarrentochten, onderwaterfotosessies, fietstochten en optredens. 

Berlare

Drukke dag in Berlare! Ze openden naar niet enkel de Eendenkooi aan het Donkmeer - in het bijzijn van Minister Demir - maar ook de HOOGTIJ-expo ging van start. Deze vind je aan de Waterhoek.

Alle info >>

hoogtij in berlare
© Gemeente Berlare
Huifkarrentocht Dendermonde
© Stad Dendermonde

Dendermonde

In Dendermonde kon je genieten van huifkarrentochten en wandelingen langs de Dender. Ervaren gidsen vertelden meer over de natuur en de stadsgeschiedenis. 

De rest van de zomer loopt in Dendermonde de fietszoektocht "HOOGTIJ voor speurneuzen". 

Destelbergen

In Destelbergen openden het gemeentebestuur en Natuurpunt Damvallei zondagochtend officieel de fototentoonstelling Leve(n)de Schelde. Langs een prachtig parcours in Heusden kan je meer dan 40 natuurfoto's bewonderen.

Alle info >> 

opening expo Destelbergen
© Natuurpunt Damvallei
Alexander Dumarey geeft uitleg
© RLSD

Laarne

In Laarne gaf fotograaf Alexander Dumarey uitleg bij zijn foto's voor een zeer geïnteresseerd publiek. De foto-expo staat in de Kasteeldreef en de Erekoer van het Kasteel van Laarne. Een bezoekje waard!

Meer over de foto-expo's van HOOGTIJ in beeld >> 

Bij het ochtendgloren kon je zondag ook genieten van een dauwconcert van Frank Van der Linden en maar liefst drie gegidste wandelingen van Begijn Le Bleu door de Kalkense Meersen.

LOKEREN

In Lokeren kon je kiezen voor een klimaatwandeling op stadsniveau of eerder de natuur induiken in het Molsbroek. Lokerse klimaatgidsen vertelden over de impact van klimaatverandering op de fauna en flora rondom ons. Nieuwe soorten die opduiken, planten die verdwijnen of vroeger bloeien... We zien de gevolgen overal rondom ons. Een zeer boeiende wandeling!

De rest van de zomer loopt in Lokeren de fietszoektocht "HOOGTIJ voor speurneuzen". 

Gids in Molsbroek
© RLSD
Concert Les Ames Perdues
© Gemeente Zwijndrecht

Zwijndrecht

Er werd goed gefietst in Zwijndrecht: de gegidste tocht langs het HOOGTIJ-parcours was helemaal volzet. De 25 fietsers genoten ook van een heerlijke picknick. Aan de vertrek- en aankomstplaats zorgde Les Âmes Perdues voor het nodige vertier met drie miniconcerten. Een live-optreden, dat was lang geleden!

Zelf ook gaan fietsen in Zwijndrecht? Haal je HOOGTIJ op smaak-fietskaart op bij de deelnemende gemeenten! 

Kon je er niet bij zijn afgelopen zondag? Geen probleem! We vieren nog een hele zomer feest met HOOGTIJ! Ontdek het volledige programma hier. Er komen ook nog gegidste wandelingen aan deze zomer, dus houd de kanalen van Rivierpark Scheldevallei en deze website in de gaten.