HOOGTIJ! van start met

LIVE-UITZENDING RADIO 2

Samen met Radio 2 vierden we de start van de zomer én van HOOGTIJ! De zon moesten we erbij denken, maar de uitzending was alvast een geslaagde voorstelling van HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei.

Een tochtje met veerman René

De gele veerboten maken een onmiskenbaar deel uit van de Scheldevallei. Dankzij de veren kan je op verschillende locaties gratis de Schelde oversteken. Veermannen (en -vrouwen) brengen je veilig aan de overkant. Niet simpel, want de getijden en stromingen maken de Schelde soms verraderlijk. René en zijn zoon Nils varen je met veel plezier van Driegoten tot Weert en terug, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Beluister het volledige fragment hier. 

veerboot
© RLSD
Tom op radio 2
© RLSD

Naar een Nationaal Park Scheldevallei?

De naam "HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei" is niet zomaar gekozen. Want tussen Gent en Antwerpen strekt zich Rivierpark Scheldevallei uit, een gebied gekenmerkt door unieke getijdennatuur, imposante kastelen en bloeiende dorpen en steden. De getijden zijn uniek in Europa en verdienen dus gekoesterd te worden. Het Sigmaplan en LIFE Sparc zorgen voor de aanleg van verschillende overstromingsgebieden. Deze houden de voeten van de inwoners van de Scheldevallei droog en zorgen voor het herstel van de natuur en de (terug)komst van heel wat diersoorten. Rivierpark Scheldevallei heeft dan ook de ambitie om een Nationaal Park te worden in 2023. Tom legt uit.

Proeven van HOOGTIJ op smaak

Dit jaar brengt HOOGTIJ! een programma in vier thema's: in beeld, voor speurneuzen, in verhalen en op smaak. Met "HOOGTIJ op smaak" doorkruis je aan de hand van een gloednieuwe fietskaart Bornem, Kruibeke, Puurs-Sint-Amands, Temse en Zwijndrecht. Onderweg kom je langs de mooiste picknickplekjes. Een picknick mag dus niet ontbreken! Hiervoor werken we samen met 12 lokale handelaars die HOOGTIJ-picknickpakketten aanbieden: van bourgondische middagmalen tot een belegd broodje. Rozan van La Vie en Rosie in Temse stelde het programma voor en nam - natuurlijk - een picknick mee!

picknick met radio 2
© RLSD
Uitgestalde picknick la vie en rosie
© RLSD

Wil je ook op pad?

Ook zin gekregen om de Scheldevallei te ontdekken? We geven je geen ongelijk! Je vindt alle informatie op onze website! Brochures en fietskaarten zijn te verkrijgen bij de toeristische infopunten van de gemeenten. 

De uitzending van Radio 2 Oost-Vlaanderen was mogelijk dankzij de steun van Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Scheldeland. Ontdek meer wandel- en fietsinspiratie op hun websites. We bedanken ook Restaurant Scheldeoord voor hun gastvrijheid.